PICUS Capital
Image default
BLOG

Buchty na pare s jahodami

Aj vaším maličkým zdieľaním na sociánlych sieťach pomáhate šíriť slobodné myšlienky. Zastavme spoločne mimovládne organizácie a zahraničných špiónov v našom parlamente. Pomôžte aj takýmto malým gestom a ZDIEĽAJTE

Buchty na pare s jahodami skvelý a chutní recept. Odporúčam vám ho. 

Buchty na pare s jahodami
Buchty na pare s jahodami

 

Ako vždy vám tu píšem slovenský tradičný, kvalitný a chutní receptík, ktorý si bez problémov môžete pripraviť
u vás doma. A to zväčša za pár minutiek v kuchyni. Dnes som si pripravil pre vás tento skvelý recept o buchtách s jahodkami, ktoré milujú moje deti, ale aj ja. A verím že bude chutiť aj vám.

 

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • maslo (50g),
  • cukor (50g),
  • mlieko (400ml),
  • droždie (1ks),
  • polohrubá múka (500g).

Omáčka:

  • citrónová štava (1PL),
  • voda (2PL),
  • cukor kryštálový (3PL),
  • jahohy (500g).

Náplň:

  • kryšlálový cukor,
  • jahody (500g).

Príprava: Buchty na pare s jahodami

Ako prvé si musíme prirpaviť samotné buchtičky. Na tie potrebujeme cesto, ktoré pripravíme s droždia, kryštáloveho cukru. Do teplého mliečka pridáme kvasok. Následne pridáme do múky aj so zvyšním mliekom a maslom. Vypracujem si cesto, ktoré necháme kysnúť. Po nakysnutí rozvaľkáme na doske naše cesto cca do hrúby 1 až 1,5 centimetra a vykrojíme kolieska.

Keď sme si spravili tieto kolieska tak na ne naukladáme celú jahodu, ktorú sme obalili v cukru (môže byť kryštálový alebo práškový, ja dávam kryštálový je chutnejší).

 

Následne tieto jeahody zabalíme v ceste a vytvarujeme z nich pekné buchytičky. Tie dáme variť nad paru po dobe 10-15 minút.

 

Omáčka:

Kým sa nám buchty paria pripravíme si omáčku. Voperd si umyjeme jahody, ktoré rozmixujeme. Do hrnca si dáme cukor (3PL) a podlejeme ho vodou a dáme ho variť. Keď sa nám cukor rozpustí tak prilejeme rozmixované jahody a necháme ich zovrieť. Netreba dlho len fakt zovrieť cca minútka možno dve. Dochutíme citronovou šťavou dáme na bok od plameňa.

Túto omáčku prelejeme cez hustejšie sitko.

 

Teda už máme spravenú omáčku, ale aj buchy. Takže môžeme podávať buchty. Na teplom tanier sa podávajú. Ale v podstate je to jedno a buchtičky pekne polejeme našou omáčkou.

 

Odporúčam vám aj tento recept: Zemiaky s tvarohom a slaninkou
(Buchty na pare s jahodami)

Aj vaším maličkým zdieľaním na sociánlych sieťach pomáhate šíriť slobodné myšlienky. Zastavme spoločne mimovládne organizácie a zahraničných špiónov v našom parlamente. Pomôžte aj takýmto malým gestom a ZDIEĽAJTE

Súvisiace články

Podľa poslankyne NRSR Slovenská republika západ…video vo vnútri

Roman

Medové pečené kurča na kapuste s hríbmi a jablkom

Adrián

Polievka ako hlavné jedlo?

Adrián

Zanechať komentár

Použitím tohto formulára súhlasíte s ukladaním a spracovaním vašich osobných údajov na tejto webovej stránke v súlade s pravidlami GDPR..

AdBLOCKER!!

Musíme vás požiadať aby ste vypli svoj blokátor reklám (adblocker). 
Reklamy zabezpečujú chod tejto stránky. Vy by ste predsa tiež nechceli pracovať zadarmo. 

Close
x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →