BLOG

Buchty na pare s jahodami

Buchty na pare s jahodami skvelý a chutní recept. Odporúčam vám ho.    Ako vždy vám tu píšem slovenský tradičný, kvalitný a...

Written by Adrián · 1 min read >
Buchty na pare s jahodami

Buchty na pare s jahodami skvelý a chutní recept. Odporúčam vám ho. 

Buchty na pare s jahodami
Buchty na pare s jahodami

 

Ako vždy vám tu píšem slovenský tradičný, kvalitný a chutní receptík, ktorý si bez problémov môžete pripraviť
u vás doma. A to zväčša za pár minutiek v kuchyni. Dnes som si pripravil pre vás tento skvelý recept o buchtách s jahodkami, ktoré milujú moje deti, ale aj ja. A verím že bude chutiť aj vám.

 

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • maslo (50g),
  • cukor (50g),
  • mlieko (400ml),
  • droždie (1ks),
  • polohrubá múka (500g).

Omáčka:

  • citrónová štava (1PL),
  • voda (2PL),
  • cukor kryštálový (3PL),
  • jahohy (500g).

Náplň:

  • kryšlálový cukor,
  • jahody (500g).

Príprava: Buchty na pare s jahodami

Ako prvé si musíme prirpaviť samotné buchtičky. Na tie potrebujeme cesto, ktoré pripravíme s droždia, kryštáloveho cukru. Do teplého mliečka pridáme kvasok. Následne pridáme do múky aj so zvyšním mliekom a maslom. Vypracujem si cesto, ktoré necháme kysnúť. Po nakysnutí rozvaľkáme na doske naše cesto cca do hrúby 1 až 1,5 centimetra a vykrojíme kolieska.

Keď sme si spravili tieto kolieska tak na ne naukladáme celú jahodu, ktorú sme obalili v cukru (môže byť kryštálový alebo práškový, ja dávam kryštálový je chutnejší).

 

Následne tieto jeahody zabalíme v ceste a vytvarujeme z nich pekné buchytičky. Tie dáme variť nad paru po dobe 10-15 minút.

 

Omáčka:

Kým sa nám buchty paria pripravíme si omáčku. Voperd si umyjeme jahody, ktoré rozmixujeme. Do hrnca si dáme cukor (3PL) a podlejeme ho vodou a dáme ho variť. Keď sa nám cukor rozpustí tak prilejeme rozmixované jahody a necháme ich zovrieť. Netreba dlho len fakt zovrieť cca minútka možno dve. Dochutíme citronovou šťavou dáme na bok od plameňa.

Túto omáčku prelejeme cez hustejšie sitko.

 

Teda už máme spravenú omáčku, ale aj buchy. Takže môžeme podávať buchty. Na teplom tanier sa podávajú. Ale v podstate je to jedno a buchtičky pekne polejeme našou omáčkou.

 

Odporúčam vám aj tento recept: Zemiaky s tvarohom a slaninkou
(Buchty na pare s jahodami)

Written by Adrián
Baví ma pomáhať druhým. Preto aj píšem tento blog aby som ľudí informoval o problémoch a situáciách. Profile

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *