BLOG

DOKONALÉ! – Kuracie stehná na pive

Kuracie stehná na pive s ktorích sa nemusíte báť že by ste sa opili. Kuracie stehná na pivku sú ohromne chutné. Normálne...

Written by Daniel
· 1 min read >
Kuracie stehná na pive

Kuracie stehná na pive s ktorích sa nemusíte báť že by ste sa opili. Kuracie stehná na pivku sú ohromne chutné. Normálne si ani neviete predstaviť, akú chutnú “delikatesu” si viete pripraviť s týmto receptom, ktorý som nižšie pre vás s láskou napísal.

Kuracie stehná na pive
Kuracie stehná na pive

 

Kvalitný a chutní recept, ktorý si dokážete pripraviť už za pár minútiek s takmer žiadnými znalosťami varenia. Fakt, tento recept zvládne úplne každý. Čo ale budeme potrebovať k príprave tohto “famózneho” jedla?

 

Na prípravu budeme potrebovať tieto potraviny: (kuracie stehná na pivku)

  • horné kuracie stehná (stehienka),
  • cesnak – 5 strúčikov,
  • cibuľka – 1 ks,
  • malá chilli paprička,
  • 2 PL kečupu (ja používam môj domáci, ale je to jedno),
  • 1 PL -jójový krém,
  • med,
  • svetlé pivo (bažanť alebo pilzner),
  • kuchynká soľ,
  • steak korenie.
Na prílohu použijeme tieto potraviny: 
  • ryžu,
  • ananás,
  • krém – balsamico.

Tak teda poďme si vysvetliť ako sa pripravuje tento receptík. Fakt úplne jednoduchá príprava.

 

Kuracie stehná na pive 

Ako prvé si očistíme naše kura, ktoré okoreníme vyšie spomenutými koreninami, ako je steak korenie a soľ. Po prípade môžete dať trocha čieneho korenia. Ja to zvyknem dávať. Tieto tri prísady úplne stačia na dochutenie.

K tomuto si taktiež pripravíme cibuľku, ktorú pokrájame na mesiačky a domáci cesnak na kolieska, alebo na plátky. Je to úplne jedno. Ak sme kura dokonale okorenili a pripravili si aj cesnak s cibuľou tak dáme na panvicu trocha masielka a bravčovej masti.

Menší trik:
Odporúčam Vám nikdy nedávaťlen čistú masť. Použijte radšej masielko ak základ a pridajte masť. Stačí trocha masla. Ak nemáte maslo tak len pár kvapiek oleja. Vôbec nie je nutné taktiež veľke množstvo. 

 

Z oboch strána na masielku a masti opečieme naše kuracie stehná do zlatista (neprepekajte).
Dáme naše kuracie stehná na bok a do masti, ktorá nám ostala v panvici pridáme cesnak a cibuľku. Pridáme chili (čili) papričku na chuť. Taktiež na chuť trocha kečupu (nemusí byť domáci ako uvádzam vyššie) a taktiež sojvého krému, alebo omáčky. Potom pridáme med a všetko zohriejeme a premiešame. Trocha pražíme a pridáme pivko. Jemne to zohrejeme, fakt len priviesť do bodu varu a preliať všetko potom do zapekacej misy a k ním dať kuracie stehná.

Všetko zakryjeme a necháme piecť cca 30 minút pri konštantnej teplote 180 stupňov celzia. Pred koncom cca 5 minút odkryjte stahná a pripečte ich pri 200 stupňoch celzia.

Kým sa mi piekli v rúre moje stehienka tam som si pripravil ryžu ako príholu.

 

Dobrú chuť vám prajem 

A dúfam že vám kuracie stehná na pive chutili.

Written by Daniel
Prečo PICUS Capital? Na Slovensku máme média, ktoré sú vlastnené a financované západom. Členovia a redaktori týchto médií sedia v správnych radách mimovládnych organizáciách a predstavenstvách neziskových organizácií. Takto nemôžeme zaručiť "objektívne spravodajstvo". A preto je lepšie si ho robiť sám! Profile

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *