PICUS Capital
Image default
BLOG

Kuracie prsia na šampiňónoch

Aj vaším maličkým zdieľaním na sociánlych sieťach pomáhate šíriť slobodné myšlienky. Zastavme spoločne mimovládne organizácie a zahraničných špiónov v našom parlamente. Pomôžte aj takýmto malým gestom a ZDIEĽAJTE

Kuracie prsia na šampiňónoch

Kuracie prsia na šampiňónoch
Kuracie prsia na šampiňónoch

 

Len tak na začiatok zopár slov k tomuto receptíku.
Moje deti tento recept neznášajú, ale ja si ho musím dopriať aspoň raz za mesiac. A k tomu dobré červené vínko alebo malé pivko. Proste na nezaplatenie. Ale tak teda poďme k tomu čo budeme potrebovať na tento recept.

 

Budeme potrebovať:

  • kuracie prsia (ideálne domáce – žiadná chémia, žiadné antibiotiká),
  • kuchynská soľ,
  • mleté čierné korenie,
  • 1ks konzervy – šampióny,
  • 1 ks cibuľka,
  • sladká červená paprika mletá,
  • rastlinný olej,
  • solamyl, alebo múku hladkú alebo postruhaný zemiak,
  • koreninová zmes (korenie),
  • sojová omáčka,
  • smotana na vrenie.

Kuracie prsia na šampiňónoch sú jednoduchý receptík. Takže nepotrebujete veľa ingrediencí. Polovicu máte aj doma a môžete rovno pripravovať pokrm.

 

Postup na prípravu – Kuracie prsia na šampiňónoch

Ako prvé si zoberieme kuracie prsia, ktoré očistíme vo vlažnej vode. Jemne ich oklepeme druhou stranou noža. Avšak nie je to vždy nutné. Prsia osolíme, okoreníme čierným korením.
A dáme ich na olej kde ich silno (sprudka) spečieme. Dáme ich na bok a v tom výperku opražíme na drobno posekanú cibuľku do sklovita. 

Kuracie prsia vrátime späť a pridáme na nich aj mletú červenú papriku. Necháme troška popražiť a podlejeme ich vodou. Aby ste nemuseli dlho čakať tak dajte horúcu vodu. Vody nedávame veľa, len tak od oka.

Po vode pridáme šampiňóny, ktoré následne jemne dusíme. Taktiež pridáme koreninovú zmes na dochutenie a pridáme sojovú omáčku. Všetko to necháme dusiť zakryté a na miernejšom plameni.

Ako posledné môžete jedlo ešte trocha ochutiť podľa svojho gesta. Ak vám všetko pekne zmäklo tak omáčku potrebujete zahustiť. Môžete tak spraviť solamylom, alebo haldkou múkou vo vode po prípade mliekom, smotanov na varanie alebo postrúhať zemiak. Je to na vás, ale smotana na varenie je najjednoduchšie riešenie.

 

Ako si môžete všimnúť jedná sa o jednoduchý receptík, ktorý zváldne každý. A to aj úplný začiatočník (amatér) vo varení. Ja pevne verím že si tento recept tak isto zamilujete ako ja a budete ho pripravovať s láskou.

Ďakujem že si si vybrali práve môj recept kuracie prsia na šampiňónoch. 

 

Aj vaším maličkým zdieľaním na sociánlych sieťach pomáhate šíriť slobodné myšlienky. Zastavme spoločne mimovládne organizácie a zahraničných špiónov v našom parlamente. Pomôžte aj takýmto malým gestom a ZDIEĽAJTE

Súvisiace články

Polievka ako vývar zdravá a chutná

Adrián

S islámskym terorizmom sa bohužial budeme musieť naučiť žiť…video vo vnútri

Roman

Podľa poslankyne NRSR Slovenská republika západ…video vo vnútri

Roman

Zanechať komentár

Použitím tohto formulára súhlasíte s ukladaním a spracovaním vašich osobných údajov na tejto webovej stránke v súlade s pravidlami GDPR..

AdBLOCKER!!

Musíme vás požiadať aby ste vypli svoj blokátor reklám (adblocker). 
Reklamy zabezpečujú chod tejto stránky. Vy by ste predsa tiež nechceli pracovať zadarmo. 

Close
x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →