BLOG

Kurča na kyslej kapuste s pivom

Kurča na kyslej kapuste s pivom Niekto by si povedal že ide o chlapský recept ale je to skvelé jedlo aj pre...

Written by Adrián
· 1 min read >
Kurča na kyslej kapuste s pivom

Kurča na kyslej kapuste s pivom

Kurča na kyslej kapuste s pivom
Kurča na kyslej kapuste s pivom

Niekto by si povedal že ide o chlapský recept ale je to skvelé jedlo aj pre deti. Len preto že sa tam pridáva pivo to neznamená že to je alkoholické. Celý alkohol sa vyparí behom varenia. Takže nemajte obavu a statu chuti alebo o opilosť.

 

Ingrediencie: Kurča na kyslej kapuste s pivom

  •  2 – 4 kusy kuracích stehien
  • 3 hrste kapusty kvasenej (kyslej)
  • 2 kusy jablka
  • 1 kus cibuľka
  • soľ
  • čierne korenie (drvené)
  • mletá sladká paprika
  • celá rasca
  • drvená rasca
  • trstinový cukor, hnedý PL (polievkové lyžice)
  • med 2,3 ČL (čajová lyžica)
  • olivový olej 2,3 ČL
  • pivo plzenské (odporúčam) 1 – 2 dcl

 

Postup na prípravu: Kurča na kyslej kapuste s pivom

 

  1. Nakrájame na pol mesiačky jablká a na mesiačiky cibuľu. To všetko dáme na panvicu pražiť na olivovom oleji. Počkáme kým sa nám to pekne spraží a môžeme pokračovať na druhú fázu.
    Môžete použiť fialovú cibuľu avšak pri nej nečakajte sfarbenie do zlatista. Potom si musíte všimnúť tepelného spracovania jabĺk ak použijete fialovú cibuľku.
  2. Všetko to pokryjeme vrstvou tak 1 až 2 centimetre kapusty môžeme aj viac. Ak je kapusta príliš kyslá môžeme ju premyť. Ak ná nevyhovuje jej veľkosť tak ju v pohode nakrájate na menšie časti. Pridajte na kapustu cukor a med. Potom ju okoreníme rascou celou a mletou a môžete ju hneď podliať pivom. Všetko nám to pekne začne voňať a pivo nám začne peniť.
  3. Ak sa nám to všetko pekne vypenilo a tak môže to peniť aj potom. Ak nám kapusta pekne zmäkla nie úplne. tak môžeme pridať okorenené kura. Ktoré som si osolili a nakorenili čiernym korením a červenou paprikou mletou.

Malo by to vyzerať nejak takto:

Kurča na kyslej kapuste s pivom recept
Kurča na kyslej kapuste s pivom recept

 

Klobásku môžete taktiež pridať na lepšiu chuť.

4. Následne to dáme piecť na 180 stupňov celzia a zakryjeme to buď plechom alebo alobalom. Pred koncom to môžeme na pár minúť odkryť ak chceme aby sa nám to pripieklo. Ale taktiež nezabudnite to po odkrytí poliať medom a dať späť piecť.

 

Následne po upečení môžeme podávať. Vychádza to na 2 porcie ak to robíme na panvici ale tak môžete to v poriadku na začiatku piecť aj na takom pekáči z rúčkami. Alebo rovno v rúre. Ako prílohu môžete zvoliť zeleninku alebo chlieb.

Dobrú chuť. Taktiež skvelý recept je: Kura s kyslou kapustou a zemiakmi

 

Written by Adrián
Baví ma pomáhať druhým. Preto aj píšem tento blog aby som ľudí informoval o problémoch a situáciách. Profile

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *