BLOG

Medové kuracie stehná na debrecínskej kapuste

Medové kuracie stehná na debrecínskej kapuste   Na mnohých článkoch sa dočítam toho že toto jedlo je príliš náročné na prípravu. A...

Written by Adrián
· 1 min read >
Medové kuracie stehná na debrecínskej kapuste

Medové kuracie stehná na debrecínskej kapuste

Medové kuracie stehná na debrecínskej kapuste
Medové kuracie stehná na debrecínskej kapuste

 

Na mnohých článkoch sa dočítam toho že toto jedlo je príliš náročné na prípravu. A to aj pre skúsených kuchárov a domácke gazdinky. Viete čo? Je to úplný výmysel  nejakých amatérov. Tento recept je chutný zdravý ale aj jednoduchý na prípravu. Veď práve to chceme aby naše jedlá boli jednoduché, rýchle na prípravu a chutné. Nikto nechce prísť o nervy pri jedle a stáť pri ňom celý deň. Tak teda dosť rečí poďme na prípravu.

 

Na toto jedlo: Medové kuracie stehná na debrecínskej kapuste budeme potrebovať:

  • 1 ks cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 400 gramov kyslej kapusty
  • 4 kusy debrecínskej párky
  • 2 PL pretlaky (PL – polievková lyžica)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

  1. Prv než začneme tepelne pripravovať kuracie stehná tak ich musíme očistiť a rozrezať na nami požadované veľkosti. Alebo ich proste len prekrojte. Ak máme pripravené mäsko tak ho môžeme marinovať.
  2. Toto mäsko marinujeme v oleji, soli, čiernom korení, červenej paprike a pridáme aj med. Ktorý dodá po pečení skvelú chuť. To všetko môžeme nechať na pár minút odstať. Alebo si to môžete pripraviť už deň vo pred a nechať marinovať v chladničke. Je to na vás. Odporúčam to nepreháňať z olejom.
  3. Teraz si môžeme pripraviť debrecínsku kapustu, ktorú môžeme podľa chuti premyť. Prípadne nakrájať na menšie časti.
  4. Následne si môžeme nakrájať cibuľku a to na jemno. Pridáme nakrájaný cesnak a kapustu cez tej štavy, debrecínsku párku na kolieska pokrájanú. Trocha soli, čierneho koreniam pár kvapiek oleja a paradajkového pretlaku.
  5. Do zapekacej misy dáme zemiaky nakrájané na kolieska ktoré osolíme a dáme na nich rascu. Potom och pokvapkáme olej a premiešame. Aby sa nám zemiačiky pekne obalili olejom a inými prísadami.
  6. Na tieto zemiaky poukladáme kapustu a na kapustu dáme kuracie stehná z marinády.
  7. To všetko pečieme pri zakrytom pekáči asi 1 hodinu na 200 stupňov. Ale pri odkrytom na 170 stupňov asi tak 1,5 hodiny.
  8. Pred koncom to môžem odkry a zapiecť prípade ešte trocha poliať medom na skvelú chuť.

No a môžeme začať servírovať. Skvelé jedlo že áno? Dobrú chuť vám prajem.
Môžete postupovať aj podľa video návodu:

Skvelý recept ktorý vám vrelo odporúčam je aj: Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne.

Written by Adrián
Baví ma pomáhať druhým. Preto aj píšem tento blog aby som ľudí informoval o problémoch a situáciách. Profile

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *