BLOG

Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne   Na tento skvelý recept budeme potrebovať tieto ingrediencie: 1 kg vykosteného kuracieho stehna (kuracie)...

Written by Adrián
· 1 min read >
Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne
Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

 

Na tento skvelý recept budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 kg vykosteného kuracieho stehna (kuracie)
  • 1 kg mrkvy (6 kusov)
  • 1-2 ks cibule
  • 4 ks zemiakov
  • 2 ks petržlenu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 – 3 deci červeného vína (ideálne na varenie) -suché
  • čierne mleté korenie
  • sladká mletá paprika (pikantnú v žiadnom prípade

Príprava tohto receptu je fakt jednoduchá a je vhodná aj pre deti. To víno je tam len na arómu a chuť. V žiadnom prípade sa v jedle nenachádza alkohol. Ten sa počas tepelnej prípravy vyparí.

Postup prípravy: Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

  1. Ako prvé očistíme koreňovú zeleninu čiže mrkvu a petržlenu a nakrájané mu na štvrtinky. Potom očistíme cibuľku môže byť aj fialová cibuľa. Cibuľu nakrájame na tiež na štvrtky a dáme všetko do pekáču. Môžeme taktiež pridať cesnak ktorý buď posekáme na drobno alebo len na tenké plátky. Ja volím práve tie plátky je to krajšie a chutnejšie.
  2. Následne ak máme všetko na pekáči môžeme to podiať vínom tak aby sme nemuseli používať olej alebo masť. Aj tak ma zelenina dostatok štavy. Takže v tomto prípade by to nemal byť problém že by nám to prihorelo.
  3. Potom pridáme zemiaky, ktoré môžeme nakrájať na mesiačky alebo na kolieska.
  4. Následne pridáme kura ktoré sme osolili a okorenili červenou paprikou a čiernym korením z oboch strán. mäso položíme na zeleninu a zemiaky. Niektorý až v tomto bode podlievajú zeleninu a mäso. Avšak v podstate je to úplne jedno.
  5. Mäso s plechom vložíme do rúry a necháme to piecť na 180 stupňov po dobu 60 minút.

Náš tip: Pre skončením pečenia 5 minút alebo po dopečeni mäska môžete na vrch nasypať čerstvo nasekanú petržlenovú vňať. Ulahodí to oku ale najme je to chutné a veľmi zdravé.

Tak teda vám prajem dobrú chuť a viac našich receptov vo vašej kuchyni.

 

Môžete taktiež skúsiť tento skvelý video recept:

Written by Adrián
Baví ma pomáhať druhým. Preto aj píšem tento blog aby som ľudí informoval o problémoch a situáciách. Profile

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *