utorok, 30 mája, 2023

Polievka Írska

Posledné články

Polievka Írska

Polievka Írska
Polievka Írska

Akože veľmi chutná a jednoduché polievka. Už som odporučil túto polievku všetkým známym a boli veľmi radi a prekvapený že je tak chutná a jednoduchá na prípravu.
Akože nikto z nás nechce stráviť v kuchyni celý deň a najme ne pri sporáku. Ako ja viem že je to bežné pre niektoré mamičky. Ale tak ja som muž a mi radšej inak trávime čas.

 

 

 

Ingrediencie:

  •  400 gramov bravčového pliecka
  • 5 mrkiev
  • 4 petržleny
  • 1 zeler
  • 5,8 zemiakov
  • 2 cibule
  • 100 gramov krúpov
  • 150 gramov zelených lúskov
  • rajčinový pretlak
  • smotana na zahustenie
  • olej, soľ, korenie

Recept  – Postup na prípravu: Polievka Írska

Ako prvé potrebujeme nechať potrebujeme nechať uvariť bravčové pliecko pokrájané na kocky. Ktoré vložíme do horúcej vody nech nám zmäkne a pomalý ho varíme. Vodu samozrejme osolíme tak ako pri každom našom recepte. Podľa chuti tam môžete dať pomleté čierne korenie. Ja ho tam trocha dávam ale kvôli deťom radšej nie.

Mäsko varíme do „polo-mäka“ a potom tam pridáme zeleninu. Tam nakrájame na kocky mrkvu, petržlen a zemiaky. Také optimálne množstvo ja varím plný hrniec. Ja varím plný hrniec takže dávam 10 kusov zemiakov, 4 mrkvy a 3 petržleny.

Potom si na oleji môžeme aj na masle si popražiť cibuľku, ktorú sme si vopred nakrájali na kocky.

Neskôr ak nám mäso v osolenej vode zmäklo tak doň pridáme nakrájanú zeleninku (mrkva, zeler, petržlen). Následne pridáme za hrsť krúpov. Počkáme nech sa nám to pekne uvarí. Potom ak už sme si orestovali cibuľku tak do nej pridáme pretlak. Ja používam domáci, tak vy v pohode môžete dávať aj kupovaný. Tú cibuľku a pretlak vylejte to polievky, kde sa nám už varí zelenina a bravčové mäso.

Potom pridajte aj zelené lúsky a aj už zemiaky. Toto všetko privedieme do varu a následne uvaríme.
na zhustenie môžeme použiť rozmixovaný zemiak alebo smotanu z mukov. Je to na vás. Ale ak máte viac pretlaku tak ani ten nieje zlý.

No a po zhustený zjemníme Írsku polievku kúskami masla.
Odporúčam taktiež skvelý recept na: Pôstnu polievku

Dobrú chuť

Slovenský recept a návod vo videu:

 

Anglický návod ako na to:

 

  Vyhlásenie: Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Picus Capital. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Picus Capital nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku.

Viac článkov

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Posledné články